České Budějovice v růžové.
V polovině května se v moderním českobudějovickém hotelu Clarion konal Den v růžovém. Inspirativní degustace růžových vín a klaretů z mezinárodní soutěže JAROVÍN ROSÉ je doplněna o gastronomický rozměr. Stává se tak vyhledávanou inspirací pro nadcházející letní dny.
Více než 150 nadšených milovníků vína a gastronomie mohlo celý večer ochutnávat 123 vzorků růžových vín a klaretů i důmyslné kombinace s pokrmy šéfkuchaře Filipa Starého. Ten postupně nejen nabízel, ale také v rámci kuchařské show představoval speciality studené i teplé kuchyně. V nabídce byl špíz z mozzarelly, cuketové závitky s feta sýrem, mini chlebíček s lososem, hermelínové dortíky i tři druhy sýrových kuliček. Přímo před zraky natěšených návštěvníků se připravoval candát pečený na másle s celerovým pyré a vinnou omáčkou. Skvělé bylo i hovězí ragú na zelenině s mandlovými kroketami. Vrcholem večera pak bylo grilování na terase – ochutnávali se skvělé klobásy plné masa z Kosteleckých uzenin a gastronomický pořad dne uzavřela grilovaná pečeně v bylinkách.
V průběhu večera byla k dispozici neutralizační sousta z Kosteleckých uzenin, sýr Gran Moravia, espresso Lavazza i nejlepší voda k vín Aquila. Celá akce se odehrávala v přízemní restauraci hotelu a na přilehlé terase. hosté si tak mohli nejen užívat paprsků jarního slunce, ale také si důkladně prohlížet vystavené nové modely FORD.
Večer měl i charitativní rozměr. Pořadatelé uspořádali dražby dvou dárkových tašek s víny ve prospěch mama help - neziskové organizace – sdružení pacientek s rakovinou prsu. Každá z tašek byla vydražena za 1 000 Kč, na konto tak přibylo 2 000 Kč.
Akce pokračují 21. 5. v Ostravě a 28. 5. v Praze.