České Budějovice v růžové.

V polovině května se v moderním českobudějovickém hotelu Clarion konal Den v růžovém. Inspirativní degustace růžových vín a klaretů z mezinárodní soutěže JAROVÍN ROSÉ je doplněna o gastronomický rozměr. Stává se tak vyhledávanou inspirací pro nadcházející letní dny.

Více než 150 nadšených milovníků vína a gastronomie mohlo celý večer ochutnávat 123 vzorků růžových vín a klaretů i důmyslné kombinace s pokrmy šéfkuchaře Filipa Starého. Ten postupně nejen nabízel, ale také v rámci kuchařské show představoval speciality studené i teplé kuchyně. V nabídce byl špíz z mozzarelly, cuketové závitky s feta sýrem, mini chlebíček s lososem, hermelínové dortíky i tři druhy sýrových kuliček. Přímo před zraky natěšených návštěvníků se připravoval candát pečený na másle s celerovým pyré a vinnou omáčkou. Skvělé bylo i hovězí ragú na zelenině s mandlovými kroketami. Vrcholem večera pak bylo grilování na terase – ochutnávali se skvělé klobásy plné masa z Kosteleckých uzenin a gastronomický pořad dne uzavřela grilovaná pečeně v bylinkách.

V průběhu večera byla k dispozici neutralizační sousta z Kosteleckých uzenin, sýr Gran Moravia, espresso Lavazza i nejlepší voda k vín Aquila. Celá akce se odehrávala v přízemní restauraci hotelu a na přilehlé terase. hosté si tak mohli nejen užívat paprsků jarního slunce, ale také si důkladně prohlížet vystavené nové modely FORD.

Večer měl i charitativní rozměr. Pořadatelé uspořádali dražby dvou dárkových tašek s víny ve prospěch mama help - neziskové organizace – sdružení pacientek s rakovinou prsu. Každá z tašek byla vydražena za 1 000 Kč, na konto tak přibylo 2 000 Kč.

Akce pokračují 21. 5. v Ostravě a 28. 5. v Praze.

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Přinášíme nejmodernější technologie

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve