Colin Jackson ochutnal moravská rosé.

Colin Jackson Atlet světa 1993 a Atlet Evropy 1994 navštívil Den v růžovém v Ostravě. Velká degustace nejlepších růžových vín a klaretů nabízených ve snoubení s jarními pokrmy má v ostravském hotelu Clarion již dlouholetou tradici.

Pořadatelé přivezli 123 vzorků rosé z Moravy, Rakouska a Maďarska v rámci již 12. ročníku mezinárodní soutěže JAROVÍN ROSÉ. K vínům neodmyslitelně patří gastronomie. Asi ne všichni z přibližně 150 návštěvníků budou umět doma uvařit tak, jak to ve své kuchařské show předváděl šéfkuchař hotelu Otto Kokoszynski. Nicméně určitě zasel inspiraci a o tu tady jde především.

Ostrava žije nejen vínem, ale i sportem. Sotva skončilo mistrovství světa v hokeji, chystá se velká sláva atletická – Zlatá tretra. Na ni, s předstihem, přijel i velký britský atlet minulosti, držitel mnoha medailí a rekordů, Colin Jackson, který přijal s radostí pozvání na Den v růžovém.  Ochutnal tu pár vzorků, s úsměvem pózoval fotografickým aparátům a rozdával podpisy. K akci nám pak řekl: „Byl jsem mile překvapen množstvím hostů a množstvím skvělého vína. Víno, zvláště růžové, mám rád, vyzkoušel jsem 4 degustační vzorky a byly vynikající. Pěkná akce a díky za pozvání.“

Všechny gurmán y bude určitě zajímat, jak si velký šéfkuchař, člen reprezentačního týmu představuje gastronomii pro nadcházející měsíce. Trio studených předkrmů tvořila Domácí zauzená pečeně z mléčného telete s hráškovým pyré a salátkem z barevné čočky, Čerstvý kozí sýr s rukolovým salátkem, pistáciemi a jahodovým prachem a Tartar z marinovaného lososa a chřestu, se sepiovou texturou. V hlavních pokrmech mezi sebou bojovalo Kachní prso v úpravě ,,Sous-vide marinované v Apple Cider“ s jablkovým pyré se zázvorem, a rybízovou omáčkou, Vepřový bok a rolovaná hovězí plec „Qualivo“ ze švýcarského chovu v úpravě ,,Sous-vide“, se šouletem z barevné čočky a cizrny a Grilovaný vepřový hřbet z plemene ,,Duroc“ s baby kukuřicí balenou v pancette a bulgurem s koriandrem. I sladké tečky byly tři: Vanilková pěna v kompilaci s růžovým vínem, s kaštanovým brownies a marinovanými višněmi, Pralinka z Belgické čokolády Callebaut s pistáciovým jádrem a Kandovaná višeň v marcipánu a Belgické čokoládě Callebaut.

Podívejte se na video:

V průběhu večera proběhla krátká charitativní aukce. Dvě dárkové tašky s víny byly vydraženy ve prospěch Mama help dohromady za 2 100 Kč. Děkujeme štědrým dárcům, kterým není lhostejný osud našich spolubližních.

V průběhu večera byla k dispozici neutralizační sousta z Kosteleckých uzenin, sýr Gran Moravia, espresso Lavazza i nejlepší voda k vín Aquila. Celá akce se, vzhledem k počasí  odehrávala v přízemních prostorách kongresového centra s možností venkovního grilování, místo na slibované terase hotelu v prvním patře. Hosté si tak mohli nejen z tepla a sucha užívat pohledu na práce u grilu, ale ve chvílích, kdy nepršelo si i důkladně prohlížet vystavené nové modely FORD.

Prostě koncert chutí, vůní a jarní pohody. Skočte si do nejbližší vinotéky pro láhev dobrého moravského rosé a rychle škrtněte pod zahradním grilem…

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Gastro&Hotel

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve