Den v růžovém České Budějovice
Premiérové prezentace růžových vín a gastronomie v Clarion Congress hotelu České Budějovice se zúčastnilo více než sto milovníků vína a dobrých pokrmů. Ochutnali stopadesát vzorků rosé vín ze čtyř zemí, speciality šéfkuchaře hotelu i novinkovou grilovací řadu Ládi Grilemana.
Na pěti pultech byla prezentována vína, seřazena dle odrůd a zbytkového cukru. Pochopitelně, že největší zájem sklízela vína medailová, zlatí medailisté mizeli z pultů první. V pěti blocích byly prezentovány speciality šéfkuchaře hotelu. Návštěvníci se v rámci krátkých kuchařských show dozvěděli nejen recepty a kuchařské postupy, ale také zajímavosti o vybraných surovinách. Pokrmy si pak mohli také ochutnat, mikroporce byly nabízeny za symbolické ceny.
Z kuchyně hotelu Clarion bylo prezentováno:
Grissini s parmskou šunkou a žlutým melounem
Mini špíz s mozzarellou di Bufala a sušenými rajčaty
Rolky z roastbeefu s nakládanou okurkou a pažitkovou omáčkou
Švestky marinované v brandy, grilované ve slanině
Uzený losos s creme fraiche
Variace sýrových kuliček
Steaky z vepřové krkovice v BBQ marinádě
Medailonky z vepřové panenky s omáčkou se sýra s modrou plísní
Carpaccio z marinovaného ananasu s jahodami a dvěma čokoládami
O zajímavou ochutnávku se postaraly Kostelecké uzeniny. K dispozici byly nejen jejich fermentované salámy a poctivé šunky, ale také novinky z dílny Ládi Grilemana, které vám mohou usnadnit domácí grilování. Krkna z Kari, Burger Dvouručák, Žebra Ameríkáno, šunková klobása s Nivou, klobása Goudovka i Bavoriš návštěvníkům chutnali a mísy s nimi mizely rychlostí světla.
V Českých Budějovicích nechyběla ani nejčistší voda k vínu Aquila či olivy a olivové oleje Carbonell. Nemohlo chybět ani velmi populární slosování vstupenek o věcné ceny věnované partnery akce.
I u jihočeských rybníků se dokonale osvědčil FORD Transit Connect.