Den v růžovém České Budějovice
Další pivní město dobyto! Po Plzni dobyla růžová vína a sekty také České Budějovice. Vyprodaný kongresový sál Clarion Congress hotel České Budějovice se stal dějištěm druhého letošního Dne v růžovém. KRÁL VÍN České republiky prezentoval českobudějovickým milovníkům vín 188 tichých růžových vín a 52 sektů. K nim připravil šéfkuchař hotel Filip Starý šestichodové dechberoucí menu.
Večer byl v jihočeské metropoli doslova nabitý. Sálu vévodilo gastronomické stanoviště, na kterém šéfkuchař se svým týmem postupně prezentoval své menu: začátek byl stylově rybí a domácí - Tartar ze pstruha potočního. Pokračovala Marinovaná kachní prsa ve skořici se švestkovým chutney, která dala vzpomenout na bohaté jihočeské statky. Velkým zážitkem byla Pomalu pečená hovězí svíčková v parmazánové krustě s rebarborovým želé. Gratinovaný kanadský humr by mohl být pýchou každé slavnostní večeře a Grilovaná jehněčí svíčková s bramborovým pyré s medvědím česnekem by ho mohla bez uzardění doplnit. Melounový sorbet s likérem limoncello skvěle uzavřel menu a osvěžil chuťové pohárky. Během večera probíhala i ochutnávka sýrů Kamadet a Niva Premium z MADETY. Nechyběla voda vhodná k vínu AQUILA. Velmi zajímavým bonusem byla prodejní prezentace vedená Milanem Augustinem, provozovatelem českobudějovického NEVINNÉHO baru a majitelem internetového obchodu s víny www.thewines.cz. Představil vína rakouského vinařství AIGNER. Potěšila i osobní účast vinařky paní Aignerové.
V průběhu večera proběhla soutěž o NEJRŮŽOVĚJŠÍ PÁR, jejíž vítězky dostaly karton francouzského růžového sektu z TEMPLÁŘSKÝCH SKLEPŮ a degustační skleničky z CRYSTALEXU. Všichni návštěvníci měli šanci vyhrát některou ze skvělých cen losovaných v tombole – hrálo se o láhve růžového frizzante, pečený sýr BRAZZALE MORAVIA a voucher na pobyt v krerémkoliv hotelu CLARION v České republice.
Dny v růžovém nejsou jen o o skvělých vínech a pokrmech, ale také o pomoci potřebným. Během večera plníme kasičku oficiální sbírky sdružení MAMMAHELP, podporující ženy s rakovinou prsu. Odměnou každému dárci je nejen skvělý pocit, ale také růžová kremrole připravená pražskou restaurací ESKA, dvojnásobným držitelem michelinského ocenění Bib Gourmand. Všech 50 kremrolí bylo rozdáno, můžeme tedy předpokládat, že sbírka je bohatší nejméně o dalších 5 000 Kč. Děkujeme.
Nestihli jste Plzeň? Nevadí, podívejte se na další DNY V RŮŽOVÉM a přijďte, rádi Vás uvidíme.