Den v růžovém v Ostravě.
Ostrava a její hotel Clarion (v té době snad ještě Atom) byla kolébkou Dne v růžovém. Tady vznikl koncept prezentace rosé vín a vhodné gastronomie. I tentokrát to bylo skvělé - Otto Kokoszynski vařil jako o život, plný sál degustoval vína a ochutnával devítichodové menu - prostě mejdan, jak má být.
Již dlouho neplatí, že nejhorší vína směřují na Ostravu. Ostrava má velkou skupinu poučených a zkušených milovníků vína, někteří z nich zcela zaplnili kongresový sál hotelu Clarion congres Ostrava. Sálu vévodilo gastronomické stanoviště, na kterém šéfkuchař se svým týmem postupně prezentoval své devítichodové (!) menu. Předkrmy byly pojaté lehce, svěže a dva z nich dokonce i dietně. Smetanový cereální slaný koláč, s limetou a zeleným čajem Matcha, Marinovaný losos na pomerančích s avokádovým pyré/emulzí a Kachní prosciutto s melounem cantaloupe. Hlasování návštěvníků přidělilo první místo kachně. Už velikost porce předkrmů naznačila, že celé menu snědí jen ti nejstatečnější. Hlavní chody už nenechaly na pochybách. Canellonni s ricottou, špenátem a mandlemi byly úchvatné, ale pohled na tři roury na talíři vedl myšlenky k samostatné večeři. Kuřecí prso s parmazánovou krustou doplnilo růžové risotto z červené řepy a bylo vážně úchvatné. V hlasování prohrálo jen o malý kousek s poslendím chodem, kterým byl Hovězí krk na víně, zapékané brambory s ratatouille zeleninou. Poslední blok patřil dezertům. Kokosové Eskymo s mangem, Karamelový pudding s datlemi a citrónovou pěnou, Čokoládový mousse s višněmi a brandy. Jeden úchvatnější než druhý, ale to místo v bříšku už hodně chybělo...
Během večera probíhala i ochutnávka sýrů Kamadet a Niva Premium z MADETY. Návštěvníci si mohli na samostatném putlu ochutnat a také koupit vybraná vína z produkce TEMPLÁŘSKÝCH SKLEPŮ. Pochopitelně, že nechyběla voda vhodná k vínu AQUILA.
V průběhu večera proběhla soutěž o NEJRŮŽOVĚJŠÍ PÁR, jejíž vítězky dostaly karton francouzského růžového sektu z TEMPLÁŘSKÝCH SKLEPŮ a degustační skleničky z CRYSTALEXU. Všichni návštěvníci měli šanci vyhrát některou ze skvělých cen losovaných v tombole – hrálo se o láhve vína, pečený sýr BRAZZALE MORAVIA a voucher na skvělou večeři v rámci francouzského festivalu.
Dny v růžovém nejsou jen o o skvělých vínech a pokrmech, ale také o pomoci potřebným. Během večera plníme kasičku oficiální sbírky sdružení MAMMAHELP, podporující ženy s rakovinou prsu. Odměnou každému dárci je nejen skvělý pocit, ale také růžová kremrole připravená pražskou restaurací ESKA, dvojnásobným držitelem michelinského ocenění Bib Gourmand. Děkujeme všem návštěvníkům, kteří nemyslí jen na sebe a přispěli na dobrou věc!
Nestihli jste Plzeň? Nevadí, podívejte se na další DNY V RŮŽOVÉM a přijďte, rádi Vás uvidíme.