Dobroty z ostravské Benady

Čtyřhvězdičkové hotely Clarion najdete napříč celou republikou a v každém z nich i designovou restauraci Benada. Té ostravské vládne skvělý šéfkuchař Otto Kokoszynski a je to znát. S nástupem nového jarního menu jsme zaskočili ochutnat.

Menu je ideálně krátké, pojí domácí czech specials s vlastími recepty sítě Benada a kreacemi šéfkuchaře inspirovanými napříč zeměkoulí. Vybrali jsme následujíí pokrmy a rozhodně nelitovali.

Uzená kachní prsa  s ovocným salátem a praženými piniovými jádry

byla velmi zajímavá, křehká a designově provedená. Ve studeném ovocném salátu se objevovaly i zajímavé teplé hrozny.

Bílá kachní játra „Foie gras“ s kávovým krémem a sorbetem z růžových grepů

vynikající, oříškově-máslová chuť, osvěžená netradičně sorbetem a doplněná kávovým podtónem

Kuřecí prso marinované v citrónových lístcích s bulgurem, mangem, koriandrem a pikantní africkou harissou

jemné, aromatické s dokonalým závanem severoafrické kuchyně, harissa skutečně čerstvá a pálivá, příloha v podobě bulguru velmi nápaditá

Limetovo&citrónový cheesecake gratinovaný třtinovým cukrem

skvělý a nadýchaný, pečený ve vodní lázni při nízké teplotě s nápaditou cukrovou krustou

Variace českých a moravských sýrů  

na závěr k lahvi dobrého červeného... ale i tady ve velkém designu s malinovou redukcí a bylinkovým olejem

Co dodat? Až pojedete na ostravsko, zkuste ochutnat.

Více obrázků

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Synpro

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve