Dobroty z ostravské Benady
Čtyřhvězdičkové hotely Clarion najdete napříč celou republikou a v každém z nich i designovou restauraci Benada. Té ostravské vládne skvělý šéfkuchař Otto Kokoszynski a je to znát. S nástupem nového jarního menu jsme zaskočili ochutnat.
Menu je ideálně krátké, pojí domácí czech specials s vlastími recepty sítě Benada a kreacemi šéfkuchaře inspirovanými napříč zeměkoulí. Vybrali jsme následujíí pokrmy a rozhodně nelitovali.
Uzená kachní prsa s ovocným salátem a praženými piniovými jádry
byla velmi zajímavá, křehká a designově provedená. Ve studeném ovocném salátu se objevovaly i zajímavé teplé hrozny.
Bílá kachní játra „Foie gras“ s kávovým krémem a sorbetem z růžových grepů
vynikající, oříškově-máslová chuť, osvěžená netradičně sorbetem a doplněná kávovým podtónem
Kuřecí prso marinované v citrónových lístcích s bulgurem, mangem, koriandrem a pikantní africkou harissou
jemné, aromatické s dokonalým závanem severoafrické kuchyně, harissa skutečně čerstvá a pálivá, příloha v podobě bulguru velmi nápaditá
Limetovo&citrónový cheesecake gratinovaný třtinovým cukrem
skvělý a nadýchaný, pečený ve vodní lázni při nízké teplotě s nápaditou cukrovou krustou
Variace českých a moravských sýrů
na závěr k lahvi dobrého červeného... ale i tady ve velkém designu s malinovou redukcí a bylinkovým olejem
Co dodat? Až pojedete na ostravsko, zkuste ochutnat.