Francie na jižní Moravě
Tomáš Jakeš, šéfkuchař vyučený ve Francii michelinským šéfkuchařem, opět řádil. V Retro Grilu se hodovalo ve francouzském stylu. Skvělé pokrmy si nenechala ujít ani Miss Víno Lucie Klukavá a její vinařský patron Bronislav Vajbar.
Na speciálním menu bylo devět položek, jedna lepší než druhá. Navíc ke každému chodu přišlo jedno víno z archivu Vinařství U Kapličky. Nebyl tedy důvod, neochutnat vše. Lucie je známá svou chutí k životu i jídlu, tak vzhůru ke gastronomické nirváně.
"Šneci po Burgundsku byly skvělí, ale úplně mě dostalo telecí karé na liškovém ragů" říká Lucie. K pokrmům si nakonec raději dala mladý Sauvignon, i když jelení hřbet zauzený studeným levandulovým kouřem podávaný s dýňovým mousse s chutí doplnila Neronetem ročníku.
Nezbývá než dodat, že i kohout na víně byl skutečným mistrovským dílem. Těšíme se na další gastro show tohoto talentovaného kuchaře a doufáme, že i provozovatel restaurace pochopí vyjímečnost gastronomie a napříště vykáže početnou komunitu kuřáků do venkovních prostor.