Galavečeře s královskými víny

Již šestiletou tradici mají galavečeře konané poslední večer nejdelšího evropského festivalu jídla a vína v Táboře pod vedením vinařského publicisty Branko Černého. V posledních letech se z nich vykristalizovala galavečeře snoubící pokrmy z vína se špičkovými víny, která získala exkluzivní zlaté medaile a zároveň označení pěti korunek v soutěži posledního ročníku KRÁL VÍN České republiky.

Táborský festival se potýkal s problémy způsobenými změnou provozovatele Střelnice, v jejichž sálech minulé roky hostoval. Doslova na poslední chvíli, pár dnů před začátkem festivalu, se aktivity přesunuly do hotelu Palcát a nutno říci, že to galavečeři jen prospělo. Designové prostředí restaurace, ochotný a milý personál a velmi šikovní kuchaři udělali skvělou atmosféru pro nejlepší vína z Moravy a show Branko Černého.

Branko k tomu říká: "Táborský festival je úchvatný projekt. Pořadatelé tu odvádějí neuvěřitelné množství práce. Na měsíc se do Tábora přemístí vinařská i gastronomická špička a co víc - všechny akce jsou vyprodané. Dokonce včera se konaly tři akce najednou a na všech bylo plno. Klobouk dolů."

Přečtěte si, co vše bylo v rámci snoubení prezentováno:

TANZBERG MIKULOV - Sekt Chardonnay & Ryzlink vlašský 2010 jakostní šumivé víno

Tataráček z kachních prsou s karamelizovaným jablkem a omáčkou z vinné grappy

VÍNO J.STÁVEK - Rosé Nad Zahrady 2012 pozdní sběr

VITIS – Rulandské bílé 2012 pozdní sběr

Francouzská cibulačka ze silného vývaru s bylinkovými krutony

VINAŘSTVÍ NA ŠPIČÁKU – Ryzlink rýnský 2012 moravské zemské víno

AMPELOS – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr

Šafránové risotto s bílým vínem, parmazánem a grilovanou krevetou

VBV – Muškát moravský 2012 pozdní sběr

AMPELOS – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr

Konfitované kuřecí prso s kůží plněné ořechovým máslem s omáčkou beurre blanc a glazírovanou růžičkovou kapustičkou

ILIAS – Tramín 2012 výběr z hroznů – polosladké

VITIS – Frankovka 2011 pozdní sběr

HŘIBA Zweigeltrebe 2011 pozdní sběr

Vepřová panenka připravovaná ve vakuu, přeliv z portského vína s demi-glace a divokými brusinkami, pyré z černého kořene

MAŇÁK – Cabernet Sauvignon 2011 výběr z hroznů barrique

VINUM MORAVICUM – Neronet 2008 jakostní

Sorbet z červeného vína a malin, vanilka pěna s limetkovým želé

VOLAŘÍK – Pálava 2012 výběr z hroznů – sladké

 

 

Více obrázků

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
vinař

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve