Guláááš.
9. května proběhla v Ekocentru Trkmanka velká soutěž ve vaření gulášů. Pochopitelně spojená s degustací vín, pivem, vystoupením kouzelníka, tanečním vystoupením a dokonce i soutěží v jízdě na elektrickém býkovi.
Velmi povedená akce přilákala na 600 návštěvníků. Ti si za symbolické vstupné 100 Kč mohli ochutnat třeba všech sedmnáct gulášů a v rámci laické poroty rozhodnout o vítězi. V nabídce byly guláše hovězí, vepřové, zabíjačkové, jeden segedín a jeden guláš srnčí. A hlavně mohli prožít krásný slunečný den.
Na akci nechyběla ani odborná porota. V ní se objevil Tomáš Vican, filmový a televizní producent, šéfkuchař brněnské Stopkovy restaurace Kolkovna Matěj Kovacs a také vinařský a gastronomický publicista Branko Černý.
Za absolutního vítěze můžeme považovat velkobílovické myslivce, kteří získali se svým mysliveckým gulášem druhé místo odborné poroty a první místo poroty laické.