Královský košt v Olomouci
První z Královských koštů – veřejné degustace medailových vín projektu KRÁL VÍN České republiky proběhl letos poprvé v historii mimo jižní Moravu ve zcela novém luxusním hotelu Clarion Congress Hotel Olomouc. Cestu sem našlo na 200 milovníků vína ze střední Moravy.
Po pátečním slavnostním Reprezentačním koštu, kterého se zúčastnili vinaři a VIP hosté, se v sobotu 14. 9. s medailovými víny a nejen jimi, setkala i veřejnost. Milovníci vína z Olomouce a okolí získali výsadu premiérového představení.
Elegantní prostory kogresového centra Clarion, stále ještě vonící novotou, se zaplnily úderem 18. hodiny nedočkavými degustátory. Pořadatelé tu pro ně připravili představení nejen vín medailových, ale také pozitivně hodnocených. V Olomouci tak bylo možno ochutnat na 750 vzorků českých a moravských vín. Program večera však nenabízel pouze vína. Součástí aranžmá večera byla i neutralizační sousta v podobě specialit Kosteleckých uzenin, vynikajícího sýra Gran Moravia a oliv Carbonnell. O pitný režim se starala nejčistší voda k vínu Aquila, unavené poutníky restartovala prestižní káva Nespresso.
Nebyla však nouze ani o překvapení. Šéfkuchař hotelu Clarion připravil pro návštěvníky i teplý bufet, který vyvrcholil prezentací špičkového hovězího zralého masa Qualivo. Premiérově tu byly k ochutnání i produkty vyráběné pod značkou Chuť Moravy, které firemní víno.cz připravilo do dárkových balíčků dle receptur našich babiček.
Krásný večer potěšil všechny svou elegancí, bezchybným hotelovým servisem a kvalitou vín. Šťastní jedinci odcházeli bohatší nejen o zážitky, ale také o hodnotné dárky partnerů projektu KRÁL VÍN České republiky. Rozdávali se knihy, produkty Fackelmann, Carbonell, Gran Moravia, výborná vína Vladimíra Tetura či předplatné časopisu Wine&Life Magazine. Vrcholným dárkem byl voucher na víkendový pobyt v kterémkoliv hotelu Clarion.
Další Královské košty jsou připraveny na říjen v Praze, Českých Budějovicích, Hustopečích a Ostravě.