Přihláška vín
Svá vína můžete přihlašovat na portálu Národního vinařského centra zde
Přihlašování vín
11. června – 4. července – www.elwis.cz
Odevzdání vzorků – 6 lahví
8. července – 9. července od 7:00 do 18:00, Velké Pavlovice, Tovární 509/3 – areál bývalé „PAPRČKÁRNY“, kontakty David Tomáš 723 971 071 a Miroslav Hrabík 721 801 133
Pro vinařství ze ZNOJEMSKÉ vinařské podoblasti: 28. června – 7. července 8:00 – 17:00, Znojmo, Loucký klášter, prodejna lahvových vín, tel. 515 267 237
Pro vinařství z ČECH: 28. června – 6. července, Praha, Radlická 103, kontaktní osoba David Tomáš – 723 971 071
!!! SE VZORKY NA HODNOCENÍ JE NUTNÉ ODEVZDAT VYTIŠTĚNOU A PODEPSANOU PŘIHLÁŠKU VÍN ZE SYSTÉMU ELWIS !!!
Termín hodnocení
19. – 24. července, Brno – Quality Hotel Brno Exhibition Centre****
Vyhlášení – Reprezentační královský košt
24. července 15:00, Brno – Quality Hotel Brno Exhibition Centre**** (Křížkovského 496/20)
Soutěžní kategorie
1. Bílá vína extrasuchá
bílá vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr
2. Bílá vína suchá
bílá vína s nejméně 4 g zbytkového cukru a max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.
3. Bílá vína polosuchá
3. 1. bílé víno s max. 12 g zbytkového cukru na litr nebo
3. 2. bílé víno s max. 18 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 10 gramů nebo méně.
4. Růžová vína a klarety
4. 1. rosé
4. 2. klarety
do 45 g/l zbytkového cukru. Dělení je pouze pro hodnocení, ve výsledcích bude kategorie uváděna jako společná.
5. Červená vína
červená vína s max. 4 g zbytkového cukru na litr
6. Bílá vína polosladká
Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g/l.
7. Sladká vína
Vína bez rozdílu barvy a použité technologie se zbytkem cukru nad 45 g/l
8. Perlivá vína bez rozdílu zbytkového cukru
Vína sycená oxidem uhličitým.
9. Šumivá vína bez rozdílu zbytkového cukru
Sekty vyrobené metodou charmat a kvašením v láhvi.
10. Organická vína
Vína organická, oranžová, kvevri a tak podobně. Bez rozdílu barvy. Maximální obsah zbytkového cukru do 4 g/l. Výjimku tvoří speciáolní vína, například fortifikovaná. U nich není obsah cukru omezen.
Tato kategorie je hodnocena u kulatého stolu
11. Velká vína
Společná kategorie pro bílá vína ročníku 2018 a starší a červená vína ročníku 2017 a starší, vždy do max. 4 g /l zbytkového cukru. Kategorie se speciální dekantací a hodnocením u kulatého stolu. U červených vín je vyžadováno zrání v sudu, u bílých je doporučeno.
!!! Jedno víno je zakázáno přihlásit současně do více než jedné soutěžní kategorie!!!
Soutěžní kategorie – kategorie č. 8 a č. 9 už byly hodnoceny – NEPŘIHLAŠOVAT