Rytířská sklenka vína

V jihlavském hotelu Villa Eden proběhlo první letošní setkání rytířů Evropského řádu rytířů vína. Na programu byly nejen učené rytířské disputace, ale také snoubení vín a pokrmů a prezentace čokolády.

Gastronomickým programem provedl vinařský publicista a člen řádu Branko Černý. Pokrmy z dílny místní šéfkuchařky snoubil s celkem čtrnácti víny Vinařství Vajbar. Bronislav Vajbar se tak osobně i prostřednictvím svých produktů představil svým budoucím rytířským bratřím. Z dobře informovaných zdrojů se totiž proslýchá, že by měl být již na jarní rytířské slavnosti v Kroměříži přijat za čekatele řádu. K pokrmům, mezi nimiž vynikala domácí paštika s meruňkovou redukcí či gratinovaný kozí sýr s medem a fíkovým chutney, pořadatelé zařadili i skvělé čokoládové pralinky z Kamila Chocolates. Majitel této malé rodinné čokoládovny, František Hlava, osobně představil nejen ochutnávané pralinky, ale přednesl i řadu zajímavostí ze současného světa i historie čokolády.  

Více obrázků

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Vinařství Maděřič

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve