Rytířská sklenka vína
V jihlavském hotelu Villa Eden proběhlo první letošní setkání rytířů Evropského řádu rytířů vína. Na programu byly nejen učené rytířské disputace, ale také snoubení vín a pokrmů a prezentace čokolády.
Gastronomickým programem provedl vinařský publicista a člen řádu Branko Černý. Pokrmy z dílny místní šéfkuchařky snoubil s celkem čtrnácti víny Vinařství Vajbar. Bronislav Vajbar se tak osobně i prostřednictvím svých produktů představil svým budoucím rytířským bratřím. Z dobře informovaných zdrojů se totiž proslýchá, že by měl být již na jarní rytířské slavnosti v Kroměříži přijat za čekatele řádu. K pokrmům, mezi nimiž vynikala domácí paštika s meruňkovou redukcí či gratinovaný kozí sýr s medem a fíkovým chutney, pořadatelé zařadili i skvělé čokoládové pralinky z Kamila Chocolates. Majitel této malé rodinné čokoládovny, František Hlava, osobně představil nejen ochutnávané pralinky, ale přednesl i řadu zajímavostí ze současného světa i historie čokolády.