Rytířské snoubení

Snoubení prestižních vín a pokrmů přivolávajících jaro připravil na setkání členů Evropského řádu rytířů Branko Černý spolu se šéfkuchařem hotelu Happy Star Davidem Fučíkem.

Čtyřicítka dam vína, rytířů, adeptů na přijetí do řádu a hostů se sešla v populárním hotelu na okraji Národního parku Podyjí, aby tu prožili večer plný krásných moravských vín a neobvyklých chutí. Vína k menu vybral Branko Černý ze svého archivu vín, která v minulých letech medailově uspěla ve vinařském projektu KRÁL VÍN České republiky. O nečekaně krásný úvod se postaral Bronislav Vajbar, který přivezl svůj premiérový sekt kvašený v láhvi. Díky dalším rytířům byla pultová degustace vín obohacena o další vzorky moravských, slovenských a rakouských vín.

David Fučík prezentoval následující (velmi povedené) menu:

Pěna z domácích škvarečků s Jevišovickým chlebem
Tiramisu se zauzeného pstruha s brusinkami, křenovým dipem  a marinovaným polníčkem
Drůbeží vývar s kořenovou zeleninou a taštičkami plněnými kuřecími játry
Skopový špalíček se špenátovými bramborami a tymiánovým sosem
Uzený hovězí jazyk s nastavovanou bramborovou kaší a restovanou cibulkou
Ořechové soufflé se švestkami dušenými v červeném víně

Závěr večera trávila část hostů u vín v salonku, druhá část využila nabídku privátního koupání v bazénu a whirlpoolu, pochopitelně se sekty a frizzante.

Více obrázků

Děkujeme partnerům vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky
Sýry z Vysočiny

slamove
vrbice1
vrbice2
pálava
bouřka
mikulov
svatý kopeček
vinice2
kraví hora
nová ves
vinice karpaty
sudy žebřík
lahve3
sudy
zelena vinice
kutna hora
Vinice
láhve skládané
sklep
reistna
rybník
archiv
pálava2
lahve