Výlet do Třebívlic
Pořadatelé projektu KRÁL VÍN České republiky se každý rok snaží připravit zajímavý program, při kterém by si mohli hodnotitelé odpočinout a připravit se na další náročný den. První večer patřil prohlídce vinic a vinařství JOHANN W ZÁMECKÉ VINAŘSTVÍ TŘEBÍVLICE.
Na vinicích jsme si prohlédli nově naroubovanou vinici – technologii, která se u nás moc nevidí – místo odrůdy Modrý Portugal bude rodit Rulandské modré. Velmi zajímavá, zejména pro přítomné moravské enology, byla prohlídka technologie vinařství, na které majitel rozhodně nešetřil. Sklepmistr Martin Nesvadba ve sklepě představil řadu mladých vín, většinou ještě před finálním zráním v sudu. Ochutnali jsme zemský Muscat, Sylvánské zelené 2016, Rulandské šedé 2015, Pinot Blanc 2016, Tramín 2016, Pinot Noir 2015 a již k prodeji určený Riesling 2014.
Poslední část večera proběhla v restauraci Ulrika, součásti nádherného areálu vinařství. Zde bylo připraveno krásné a velmi chutné menu, které začalo sýrovou pěnou z nepasterovaného sýra. Pokračovalo kulajdou s liškami a pošírovaným vejcem, snoubenou s Müller Thurgau 2015. Hlavním chodem byla vepřová panenka sous-vide s mandlemi, piniemi, černou čočkou, šťouchanými brambory a šalotkovou omáčkou snoubená s dechberoucím JOHANNW blanc 2014. Závěr menu obstaraly marinované jahody se zeleným pepřem, krupicová espuma a čokoláda v kombinaci s ledovým vínem Modrý Portugal 2016.
Nádherné a inspirativní. Moc děkujeme!